Eerste poging tot een recept – voorspellingen geven? | Homebrew Talk

Dus nam ik mijn eerste poging tot een recept voor een pale ale voor een pale ale (ook eerste post, proost!) Met wat hop die ik had liggen, maar ging een beetje uit het diepe op de graanrekening. Benieuwd wat iedereen hiervan vindt en eventuele tips of feedback. Ik zal proberen dat voor de volgende keer op te nemen, aangezien ik dit al heb gebrouwen en het momenteel in de vergister zit :p

Ik wilde iets moutigs en het water enigszins in balans hebben qua sulfaat/chloride (1.3). Ik doe meestal kleinere BIAB-batches en mijn hoofdketel is slechts 5,5 gallons, dus om grotere batches te doen, gebruikte ik wat DME, had waarschijnlijk een beetje minder kunnen gebruiken, maar ging gewoon met de hele zak van 3 lb. Ik realiseerde me ook absoluut niet dat ik meer gist nodig had, dus pakte ik een Nottingham om bij mijn geplande oostkustbier te passen.

Partijgrootte: 5 gallon
OG (gemeten): 1,056
Kleur: 6,7 SRM
IBU: 38
Geschatte ABV: 5,5%

3 lb Briess gouden licht DME
4,5 pond bleke mout (2 rijen)
0,45 lb Weense mout (3,5 SRM)
0,40 lb Kristal 15L (15 SRM)
0,25 lb Victory Malt (25 SRM)
0,20 lb Kristal 60L (60 SRM)

0.7 oz Centennial 60 min
0,5 oz Perle 30 min
0.25 oz Perle 15 min
0.25 oz Cascade 10 min
0.25 oz Cascade-vlamuitval

1 Pakket East Coast Ale WLP008
Half pakket Nottingham Dry Yeast (aangezien OG 1.056 is en ik niet het gevoel had dat de White Labs genoeg was)

Afgekoeld tot in de jaren 80, vervolgens gevuld fermentor en in de vriezer geplaatst en afgekoeld tot 72 voordat gist wordt gegooid, blijft ongeveer 69F

creditSource link

Estaminetbbb.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart