BrewPi Remix – Wat oud is, is weer nieuw | Homebrew Talk

Om te beginnen dacht ik dat ik een paar dingen zou posten waarvan mij is verteld dat ze ontbreken. Ik vind het enigszins ironisch dat sommigen van ons zoveel tijd aan deze projecten besteden en simpele dingen vergeten als “wat is het?” Niet iedereen weet het.

Een nauwkeurige en vriendelijke fermentatiecontroller
BrewPi Remix is ​​een fermentatietemperatuurregelaar die uw bier- of wijnfermentatie kan controleren en regelen met een precisie van 0,1°C. Het draait op een Raspberry Pi en een microcontroller; momenteel een Arduino Uno of een ESP8266. BrewPi Remix biedt nauwkeurige temperatuurregeling, datalogging, een webinterface en grafieken in uw browser. Alle software is open source.

De Raspberry Pi is een computer ter grootte van een creditcard waarop Linux draait. In BrewPi Remix voert het de webserver en een pythonscript uit om gegevens te loggen en instellingen te beheren. De Arduino en de ESP8266 zijn microcontrollerkaarten die de temperatuursensoren uitlezen en de verwarming en koeling activeren om de temperatuur te regelen. U kunt ook een LCD en een knop gebruiken om instellingen weer te geven en te wijzigen, onafhankelijk van de webinterface.

De controller voert het temperatuurregelalgoritme autonoom uit. Als je niet om datalogging geeft, kan het je bier besturen zonder de Raspberry Pi. De controller is erg stabiel: als de Raspberry Pi crasht, houdt de controller je zettemperatuur precies op het setpoint.

De Raspberry Pi voert een lokale webserver uit die een interface biedt om instellingen te wijzigen, brouwgegevens te bekijken en uw controller te configureren. De webinterface toont interactieve grafieken van uw huidige brouwsel of eerdere brouwsels. U kunt snel een nieuwe run starten, bekijken wat het regelalgoritme doet, de logs controleren, temperatuurprofielen laden of opslaan, het actieve profiel bewerken, enz.

In plaats van alleen maar op te warmen als het bier te koud is en af ​​te koelen als het bier te warm is, berekent BrewPi Remix wat de koelkasttemperatuur moet zijn om je biertemperatuur onder controle te houden. Deze voorspellende aanpassing voorkomt grote schommelingen in de biertemperatuur. Het is als cruise control voor je fermentatie.

Met BrewPi Remix heb je veel meer controle dan alleen een constante biertemperatuur houden: je kunt in de loop van de tijd een temperatuurprofiel definiëren. Een voorbeeld van wat je met een temperatuurprofiel kunt doen:

  • Je begint 36 uur bij 20°C, precies in het midden van het temperatuurbereik voor je gist, zodat ze gemakkelijk kunnen opstarten en vermenigvuldigen.
  • Na 36 uur, wanneer je bier goed borrelt, verlaag je de temperatuur om de estervorming te verminderen met een instelling van 17°C gedurende drie dagen.
  • Je besluit het bier drie dagen op 17°C te bewaren, maar de gisting vertraagt.
  • Gist is actiever bij hogere temperaturen, dus je verhoogt het langzaam tot 22°C in vijf dagen: omdat de gist complexere suikers consumeert, kan hij dit bij een hogere temperatuur doen.
  • Nadat je 22°C hebt bereikt, houd je het twee dagen op die temperatuur voor een diacetylrust, voordat het koud wordt bij 3°C.

Met behulp van temperatuurprofielen kunt u geleidelijke temperatuurveranderingen doen. Gist is gevoelig voor plotselinge temperatuurveranderingen: een plotselinge temperatuurdaling kan ervoor zorgen dat ze uit de suspensie vallen omdat ze tijd nodig hebben om zich aan te passen aan een nieuw setpoint.

BrewPi Remix ondersteunt ook de allernieuwste brouwtechnologie, waaronder:

Tot slot wil ik Elco Jacobs (@Elkoe) bedanken voor het hebben van de visie om BrewPi oorspronkelijk te maken en voor het open source maken ervan, zodat de gemeenschap ermee kan blijven werken nadat hij naar nieuwe projecten was overgegaan.

BrewPi Remix is ​​een nieuw leven ingeblazen project, bedoeld om nauwkeurige temperatuurregeling voor je homebrew te bieden, met behulp van goedkope maar uiterst betrouwbare hardware. Het biedt een webinterface waarmee u uw voortgang kunt bekijken en de variabelen kunt controleren. Hier is een schermafbeelding:

Terwijl ik bezig ben met het opschonen van de documentatie en website, is de documentatie waarschijnlijk de beste plek om te beginnen. Als je iets wilt vragen, doe dat dan alsjeblieft!

Het belangrijkste is dat hier de enige regel is die je nodig hebt om BrewPi Remix te installeren:

bash:

curl -L install.brewpiremix.com | sudo bash

En hier zijn enkele handige links:

creditSource link

Estaminetbbb.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart